malvaadele

Ta hand om håret/ svar

Hur tar du hand om ditt hår? Vad använder du dig utav, märken osv? Har du några tips för slitet hår? 

Svar: * Det första man bör göra om man har riktigt slitet hår är att klippa sig. Kluvna och vita toppar är trasiga ändar, det är inget som går att repaprera. Tvärtom så kan det bara bli värre då den kluvna toppen spricker ännu mer och börjar äta sig uppåt på hårståt, eller så går den biten bara av för att den är så skör. Oavsett vad så blir håret varken längre eller fräschare om man inte gör sig av med dom kluvna topparna.

* Men sen då? ag försöker att inte tvätta håret mer än jag behöver då det också sliter och torkar ut en del, jag kompenserar det med lite torrschampoo som jag använder mellan tvättarna för att kunna vänta några dagar till, när jag väl rengör håret använder jag alltid inpackning eller balsam. Efter tvätten lägger jag i värmeskydd (jag har testat lite olika från frisören, gå dit och fråga om hjälp om du vill ha något bra!)

* Att platta håret ska man ju helst låta bli så gott det går men jag känner att jag måste göra det iallafall en gång efter att jag tvättat det. Försök att inte dra mer än ett drag med plattången på samma ställe. Detta är också en anledning till att klippa sig när det behövs, slitet hår är nämligen mycket svårare att forma och därför blir det lätt så att man plattar om och om igen på samma ställe på raken, detta nöter ju förstås otroligt mycket och håret blir extremt upphettat. Detta kanske ni har upplevt själva om ni haft slitet hår och plattat det, att det inte riktigt vill lägga sig rakt.

* När håret sedan är torrt lägger jag i lite olja, detta gör jag dagligen även när jag inte tvättat det. Man kan såklart anväda sig av någon hårolja som tex moroccan oil, men jag brukar ha i kallpressad kokosolja, det är helt naturligt och nog minst lika bra för håret, om inte bättre. (Finns att köpa på hälsokostbutiker eller online)

* Jag brukar vilja ha lite volym i håret, eller åtminstone lite liv i topparna. Detta kan man såklart böja till med plattång med det sliter ju att göra det dagligen så jag använder mig numera av papiljotter, det fungerar minst lika bra för mig. Frisyren varierar ju helt beroende på rullarnas tjocklek och hur man sätter i dom, men jag använder mig främst av mellanstora (ca 25-30 mm). Jag böjer dom oftast innåt och bara i underhåret hela vägen upp. Anting sover jag med dom eller så sätter jag i dom en eller ett par timmar innan jag ska göra något. 
Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas