malvaadele

Smoothie

Började morgonen med detta, en bärsmoothie bestående av lite olika frukter som banan, hallon, granattäpple mm..jag blandar det alltid med vanlig fil!

Detaljer till badrummet

Lila detaljer till badrummet som kommer från himla, handdukar i olika storlekar och en tvålbehållare/pump eller vad dem nu vill kalla det. Bilderna är tagna i mammas och pappas baddrum som går i mörkare toner, men de ska egentligen stå i mitt och min syster badrum som är helvitt, där gör dem sig bättre!

I want what she's wearing!

Miranda kerr - i want what she's wearing! #allblack

Miranda kerr - i want what she's wearing! #thetrench

Miranda Kerr - i want what she's wearing! #allgrey

Miranda Kerr är inte bara känd inom modellbranschen utan har även efter det blivit väldigt uppmärksammad för sin goda känsla för stil, och jag gillar den också. Jag kände för att slänga ihop några collage med Miranda som insperation, här har ni dem! klicka er in på collagen om det är något plagg ni vill veta mer om. Jag blandade både budgetalternativ och kopierade rakt av på vissa saker, som i första collaget t.ex...

Måndag 13:40

Har inte så mycket nya selfies, får bli en gammal jag aldrig visat tidigare! tror att den är från mitt födelsedagsfirande. 

Sitter i skolan nu under en länge håltimme, slutar sent idag och har mycket att göra när jag kommer hem. Ska plugga och fixa det sista med garderoben som förhoppningsvis blir klart ikväll eller imorgon, så fint!

Världens bästa te

Om ni är som mig, te-älskare och dessutom inte vill ha det så kryddigt (jag gillar inte chai etc) så kan jag rekommendera detta, jättegod och med en lätt lugnande effekt som passar bra mot kvällen. Jag har alltid drucktigt te helt naturellt utan någonting i som mjölk eller sötning av något slag, tycker det förstör hela smaken. Jag har fått det från mamma, att dricka det naturligt men jag har märkt att många inte gör det, försök att vänja dig utan om du dricker med  vanligt vitt socker! det är onyttigt och förstör smaken. 

Äntligen!

Det här är vackrare än det ser ut, jag har köpt min garderob, eller mina delar plockade från en walk-in-closet snarare än en hel färdig, det kommer bli så fint så. Later

Helgen

Älskling kom hit igårkväll, vi åt en enorm tallrik sushi och tog det lugnt. Vi skulle egentligen skiljas åt idag men planerna ändrades och vi är fortfarande kvar här. Nu ska vi ut och ta en liten promenad för att sedan kolla på one day som går på tv ikväll, så fin film! om ni inte sett den redan borde nu passa på nu. 

Outfits ur arkivet

Kollade igenom lite äldre bilder ur arkivet, bara från varma månader som vår och sommar där det finns som mest, jag antar att det är roligare och enklara att klä sig under årstider där man slipper vinterjacka. 

Dagens val

Kjolen är köpt förra året från någon highstreet-affär, minns inte vilken men jag hittade den på Polyvore i alla fall. Till det hade jag den finaste schakrutiga koftan från Alan Paine som mamma köpt i London. 

Ugh, hatar att ta bilden när det är mörkt ute, dom blir så dåliga. Det är på riktigt den största nackdelen med hela vintern.

Inredning

Två nya collage från min Polyvore, "Old couture" och "Kate Moss watching over me". Klockan är alldeles för mycket men det är fel att stypa kreativiteten när den dyker upp. Två enligt mig perfekta stilar, eller detaljer kanske jag ska säga. Hade gärna lagt in säng, väggar och golv också. 

Torsdags 19:10

En liten bild från i somras medan jag fixade mitt hår ser jag, det var annat det. Solbränd och fin i håret.

Jag orkar inte plugga ikväll och jag tillåter mig det, det gör jag imorgon istället . Nej, nu vill jag kolla på en bra film, någon klassiker tack. Jag är en sån där tråkig typ som aldrig kollar på nya filmer haha, det känns tryggt att välja ett säkert kort som man vet är bra. 

Clueless är tillbaka!

En ny template från min Polyvore

En kan väl tycka att 90-talets kläder var ett steg i fler rikting, och det kanske stämmer på vissa punkter men den har sannerligen sin charm också. Ljuva Clueless är ett kärt exempel. Nu när 90-talet dessutom kommit tillbaka i år med grunge-stilen, rutigt av olika slag, päls mm.. så känns det väldigt lägligt att passa på att gotta sig i det lite säregna 90-talet.

Den rutiga kjolen i collaget är så fin, jag har varit inne och spanat efter den ett ex antal gånger men den är fortfarande helt slutsåld, i de mindre storlekarna i alla fall. 

Isabel Marant pour H&M

Det finns, eller fanns ett par så fina läderbyxor i svart och rött, samt en silvrig kjol som jag inte hade tackat nej till, hade tänkt att åka ner på stan idag oc slå till men annar kom iväg, och nu lär det vara försent, men vem vet! finns ofta mer i affärerna än på webbshopen. 

Världens bästa

Mamma lagade mat till oss, något nyttigt såklart om hon får välja själv. Det var jättegott, vet inte exakt hur hon har gjort men det är iallafall kamutvete med curry, blandat med olika saker som russin, mango, persilja och stekt cashew, kyckling till mig och tofu till vegetarianen mamsen. 

Fruity

Finns inget bättre än skalade citrusfrukter, så mycket godare utan skalet. 

Jag höll mitt lfte, provet gick mycket bra (säger jag nu innan jag ens har sett resultat). Då laddar vi om, historieprov om en vecka, bäst att sätta lite fart nu. Men innan det; en liten fruktpaus. 

Dagens

Hittade ett par jeans jag köpt för något år sedan från wesc men aldrig använt en enda gång, tills idag (!), har lådor med kläder som jag ställt ut i garaget för jag tänker att jag inte vill ha det, men det visade sig ligga mycket fint i en av dom som jag hittade nu. Jag gillar vanligtvis inte riktigt ljusblå jeans, men det finns en del undantag, t.ex. på slitna jeans, då kan det många gånger vara fint. 

Nu ska jag plugga, har svenskprov imorgon som jag hade tänkt att spika! later.

Skillnaden på den första och den största kärleken

Jag orkar inte klyschan, eller vad man nu ska säga att det är för något, allt det där om att den första kärleken skulle vara den bästa. Jag dör av blotta tanken på scenariot där den första kärlek skulle vara den enda sanna och ovärderliga, om så var fallet skulle jag vara olycklig för resten av mitt liv. Ibland är första kärleken inget annat än den första. Du träffar någon för första gången, något liknande har aldrig hänt förut så du vet förstås inte vad som är rätt och fel, hur det ska vara och inte, och inte minst hur du bör bli behandlad - det är svårt att skilja på rätt och fel när det inte finns någon annan att jämföra med. Tur i oturen är det att träffa den där personen som inte är något annat än den första, enbart. Det kommer antagligen komma en långdragen period som kan tyckas oändlig och ofrånkommlig, man tycker att man har det bästa trotts att man redan har förlorat, eller kanske aldrig ens haft denne. Personen finns där fysikt, men inte på riktigt. Av någon anledning är denna person totalt omätbar och det kan omöjligt finnas någon bättre.

Det är ett faktum att skenet bedrar och det är du väl medveten om, men det gör inget , för det där skenet är fint, och det är det man håller fast vid. Du kanske tror att du inser, men det gör man inte riktigt för ens efteråt när allt det där som hände inte länge är en del av dig. Det är först när du är helt fri som du kan se hela händelseförloppet klart från början till slut utan omedvetna censureringar i hjärnan, när du äntligen står där utanför på den plats du aldrig varit på tidigare och ser allt på avstånd, ur en objektiv synvinkel - det är då du kommer inse vad som var fel, det som alltid varit fel och det som var dödsdömt redan från första början. Se hur mycket klokare du blivit, trotts att det som hände kan tyckas onödigt och värdelöst så har det ändå bidragit med något gott. Vissa personer är menade för att stanna och andra är bara inte det, man ska inte behöva kämpa för hålla kvar någon i sitt liv, det ska komma naturligt. Det var inte du som gav upp och gick miste om något, det du gjorde var att göra ett av dina bästa beslut, att gå vidare och sluta underskatta ditt eget värde. 

Den första kärleken kan vara den stora kärleken, men många gånger är den första kärleken bara den första, i väntan på den stora. 

Jag vet inte varför jag skrev i andra person, det kändes rätt bara. Jag ville skriva till er, och till mig. Inte från mig. 

Viktig paus

Blir så trött om dagarna, speciellt idag på måndagar då vi har veckans längsta dag, och jag inte sovit ut under helgen. Tänker på att alltid få i mig lite energi och vintamier efter skolan, eller innan pluggandet kan vi säga också. 

Nytt till hösten

Kofta med polokrage (givetvis)/ knälång grå kappa/ mjuk bambuhalsduk i finaste färgen, fuskpälskrage i vitt, väldigt fin och ser inte oäkta ut!

Lite shopping från Riga.

Frågor och svar

Hur gammal är du?: Jag är sjutton år!

Kan du tipsa om gymnasium? vart du går osv: Jag skulle nog Rosendal eller Katedral om jag inte skulle gått på Fyrisskolan nu. Min klass är väl bra och undervisningen är helt okej när jag tänker efter (tror inte att det är tillräckligt). Fyrisskolan i sig är engentligen ingenting för mig, den är för stor för mig och det är så mycket människor överallt hela tiden, de flesta är människor som jag inte umgås med på fritiden heller. Man ska välja skola för utbildningens skull, inte vännernas. Men nu går jag ju på en skola som varken har den undervisningen jag är ute efter, och utan alla de där människora jag umgås med på fritiden? men jag gjorde ett val, jag antar att jag var osäker i ettan och inte visste vad som skulle bli bäst för mig. Jag tänker på att välja till extra ämnen i 2:an och 3:an som kan vara bra att ha efter gymnasiet, t.ex. en extra kurs i natur som jag läser nu, för att få chans till en bredare valmöjlighet på universitet senare. 

Alla är olika och är ute efter olika linjer och typer av skolor, men om du frågar mig personligen så skulle jag inte tipsa om att börja på Fyrisskolan. 

Hemkommen

Har haft en bra helg med en del shopping, inte så mycket bilder dock då det har varit dåligt väder och man mest fick hålla sig inne i galleriorna! Kan visa senare vad jag köpt. 

Mot Riga!

Imorgon ska jag och älskling till Riga över helgen, det ska bli mysigt. Ska bara vara borta fredag-lördag så jag behöver nog inte så mycket packning, kanske lite mer än det jag har på bilden dock..Later!