malvaadele

Copy/Pase

3.1 Philip Lim > Lindex

Céline > Lindex

Diane Von Furstenberg > Accent 

proenza schouler > Lindex

Funderar på att införa en ny kategori vid namn copy/paste, vad sägs om det? tycker personligen att det kan vara världigt underhållande att strosa runt i highstreet-affärer och spana in deras look-alikes, såväl på väskavdelningen som på klädavdelningen. Extra roligt brukar det vara att gå in på lindex, de har alltid någon look-alike på väskavdelningen. Det roligt om man hittar någon som faktiskt är snyggt! händer sällan, men ibland lyckad de. Annars kan det vara roligt att bara kolla på vad de försökt med.. jag tycker personligen inte om någon av look-alikes ovan, men det var bara ett litet smakprov! kommer i fortsättningen skriva om liknande plagg som jag tycker är snygga och bra gjorda, såklart! enjoy 

Cravings

Har inte kunnat sluta tänka på dessa fina kitten heels från Zara på senaste.. de kanske vore något.  I letan efter en trechcoat har jag underskattat Uppsalas utbud (med all rätt) men när det kommer till just en trenchcoat så jag vet att det  bör finnas något fint i några affärer här, kanske bäst att kolla innan jag beställer något. 

 

Mornings

Ska ta tag i mitt liv i dag hade jag tänkt, var uppe hela natten för att skriva klart- som anat så kom jag såklart aldrig upp sen. Jag har i alla fall gjort lite frukost, tagit hand om ansiktet med mina Botanics-produkter som jag kan rekommendera, och nu ska jag börja på uppsats no2! 

Genom min kamera

Odd Molly är inte min stil, men den här koftan är i alla fall skön! har ju bara varit hemma i dag. Tar en extramt liten paus från uppsatsen för lite luft och bloggning. Godnatt! 

Måndagens

Har på riktigt inte tid att gå till skolan, så i dag fick bli en extra dag ledigt. Har uppsatsinlämning i morgon så det är vad jag måste syssla med nu hela kvällen. 

På inköpslistan

Min Polyvore

Det börjar bli hög tid igen att skriva en ny inköpsista att följa.. och höst upp står ett par Miu Miu glitter trainers. Sorry men fördelarna är otaliga, en behöver ett par sassy sneakers till våren som livar upp en tråkig outfit, och som dessutom är sköna. En stor väska med top handles givetvis, har saknat en riktigt stor hela mitt liv. Och sist men inte minst, ett (eller flera) par byxor i jogger-modell, både svarta och vita. Enjoy 

Helg igen

Lovet börjar gå mot sitt slut och jag har inte gjort någonting känns det som, bara suttit hemma och pluggat men det är sånt man får ta ibland. Hoppas påsklovet blir roligare!

Ballet flats

Väldigt ironisk att jag vaknade till snö när jag precis börjat planera ballerina, men men. Det försvinner nog snart.

Anyway, så fort vädret tillåter igen är detta antagligen det enda jag kommer traska runt i så det gäller att bygga upp ett lager som räcker för alla dagar i veckan. Ett tips är det kända märket London sole som finns både här och här.

Efter en dag i huvudstaden

1. I rummet av favoritsamlingarna// 2&3 Nils Dardel// 4. Sigrid Hejrtén 

Har haft en mysig dag minst sagt, ätit på Djurgården och strosat runt på moderna. Det fanns en hel del fina utställningar och gripande filmer. Tillbaka till verkligheten nu, jag känner mig redo för att fortsätta plugga!

Stockholm

Jag har precis anlänt i Stockholm, är här med mamma för att äta och besöka moderna museet!

Familjemiddag

I går åkte vi till Stockhom för att äta middag med mormor och morfar på hotell Rica, efter det gick jag och la mig direkt trött som jag var. Men i dag är jag i alla fall utvilad och redo för att börja plugga.

Bra start på lovet

Igårkväll blev jag bjuden på råbiff och blommor, två saker som ligger nära hjärtat. 

Snart börjar plugget, jag har några små luckor detta lov med inplanerade saker, men de är få. Jag har två uppsatser som ska in de första dagarna efter lovet så det är bara att sätta igång!

Fredagen

Klockan börjar närama sig två och det är sedan länge tillbaka hög tid att läga sig, jag har lagt fram morgondagens kläder som jag förhoppningsvis inte kommer vilja ändra sen (jag har nylonstrumpor till loafersen, är inte helt galen)

I morgon är det alla hjärtans dag, vilket egentligen inte är något speciellt - men samtidigt är det första dagen på lovet, och första dagen jag får tid att göra något annat än att plugga ihjäl mig. Därför är morgondagen värd att uppskatta för min del. Jag har en liten present åt min pojkvän i kassen som jag äntligen får tid träffa i morgon för första gången den här veckan. Godnatt!

Feminismen

Jag vill bara ta upp ämnet och diskutera några väldigt viktiga saker. Saker som många människor uppbenbarligen inte har klarhet i trots att året är 2014. Varför finns det folk som så orubbligt står fast vid begreppet "jämställdist", och absolut inte vill bli betraktade som feminister? Det är ju precis det som feminismens primära mål är? att uppnå jämställdhet i samhället, att kvinnor och män ska ha samma rättigheter och förutsättningar. Det räcker med att stå bakom värderingarna och tro på kampen om kvinnors lika värde i samhället för att betrakta sig som feminist. Det är ett faktum att det finns en könsmaktsordning i vårt samhälle, patriarkatet, där kvinnorna är de som i alla tider har varit underordnade. Är det verkligen en slump att det främst är kvinnor som utsätts för våldtäkt och sexuella trakasserier? nej, antagligen inte. 

Innan år 1864 hade mannen rätten att misshandla sin fru i Sverige.

Innan år 1921 var kvinnan omyndig i sitt äktenskap i Sverige, mannen i hemmet agerade alltså förmyndare åt sin fru. 

Innan år 1965(!?)var det fullt lagligt för en man att våldta sin fru i Sverige, kvinnan hade alltså inte makten över sin egen kropp.

Jag trött på argument som "feminsmen har gått för långt" och den snedvridna synen som serien "fittstim- min kamp" målar upp. Feminsmen har inte gått för långt, vi behöver inte ens gå tillbaka ett sekel i vår historia för att se hur kvinnor värderades som mindre värdiga rent juridiskt, och privat i förhållande till männen. Det handlar fortfarande om samma fråga som det gjorde för hundra år sedan, jämställdhet mellan könen. Det är tack vare den kampen som kvinnor i Sverige i dag har en juridisk rätt att arbeta, gå i skolan och bestämma över sin egen kropp - saker som vi ser som en självklarhet i dag, men som var raka motsatsen förr. Det är på 1900-talet som kvinnor får allmän rösträtt samt rätten till en dräglig skolundervisning i Sverige, två otroligt viktiga saker. I stora delar av världen har kvinnor i dag lika få rättigheter som vi hade i Sverige för hundra år sedan, 
på vilket sätt ha feminismen gått för långt där? 

Varför finns det människor som inte kan inse att feminismen är för alla? och inte minst för kvinnorna, jag blir bara ledsen och irriterad när jag ser tjejer neka sig den titeln, varför återigen? Hur sjutton skulle ditt liv som kvinna se ut om feminismen aldrig hade kommit till, för att kämpa för dina rättigheter? Ett uppenbart problem är okunskapen, det är tydligt att  folk blandar ihop feminsmen med enskilda människors värderingar.  Det finns kvinnor som hatar män, på samma sätt som det finns män som hatar kvinnor -men det innebär inte att det är en av ståndpunkterna inom feminsmen. Det är bara en personlig åsikt av en individ. 

Hur kommer det sig att man har olika syn beroende på om det är en kvinna eller man som väljer att ha mycket sex? varför får kvinnor frågan vad de hade på sig för kläder under en våldtänkt? Varför förekommer det löneskillnader mellan män och kvinnor med precis samma arbetsuppgifter? Varför har en kvinna inom vissa kulturer rätten att bli bortgift mot sin vilja? Varför kan en kvinna i Negeria bli stenad till död på grund av "äktenskapsbrott" när hon i själva verket har blivit våldtagen? Varför döms våldtäker så milt i många länder i dag (bland annat Sverige), eller inte alls i många fall? Varför använder man lättklädda kvinnor som marknadsföring av orelevanta produkter, som t.ex. herrparfymer? Varför blir framgångsrika kvinnor så ofta sexuellt mordhotade? just för att de är just det - framgångsrika. 
- Kan du berätta för mig på vilket sett feminismen har gått för långt?

Kan alla ta en minut av sin dyrbara tid till att läsa detta

Till basgarderoben

Svarta kostymbyxor i satin från InWear, samt ett par vita lite högre med pressveck. 

..Och festgarderoben. På sistone har det verkligen slagit mig att jag har dåligt med snygga byxor så i dag har jag fyllt på lite, men jag är inte klar. Letar fortfarande efter ett par fina i sweatpants-modell och ett par vida i flare-modell i något tunnare material. 

Fräscht och fint

Herregud alltså, i dag har jag städat rummet rejält. Det framgår kanske inte på bilderna men jag har gjort en enorm utrensning, kunde fylla en hel svart sopsäck med onödiga saker jag inte använder. Det tog en stor del av min pluggtid men det vart det värt.