malvaadele

Små men grundläggande skönhetstips

Stil sitter minst lika mycket i dina skönhetsrutiner, så ta hand om dig själv. 

Håret. Så angeläget det kan bli. Acceptera att kvalitet går före längd, hår som är frissigt med avmagrade kluvna toppar är inte fräscht, dessutom äter det upp ditt friska hår. Ett tjockt och glansigt svall är fint oavsett längd så var inte rädd för att klippa av det som måstes. Underskatta inte vikten av en jämn och fin hårfärg, om ett byte av hårfärg ska göras ta hjälp av någon som kan. Det är ofta man ser brunt hår som saknar fyllighet och som skimrar i olika nyanser av grönt. Detsamma gäller blondiner men jag väljer att poängtera brunt hår just för att det verkar underskattas, som om det vore enklare att få till en fin mörk färg, när det i själva verket är minst lika svårt. 

Ögonbrynen. Det är hög tid att göra sig av med ögonbrynspennan om ni inte redan gjort det, det blir helt enkelt inte bra. Det blir skaprt, mörkt och alleldes för inramat. Använd istället ögonbrynsskugga för ett mer naturligt resultat! man kan såklart få en onaturlig effekt av det också om man ramar in ögonbrynen och fyller alldeles för mycket, så var försiktig istället. Carli Bybel är youtube-kanalen som tillhör tjejer i mitten, jag älskar hennes ögonbryn. Hon har en tutorial där hon visar hur man handskas med skuggan på bästa sätt, kika på den här.

 

Smink. Jag vill känna mig naturlig och fräsch när jag är klar, därför använder jag inget fett som en tjock foundation eller liknande. Här är tre favoriter jag alltid använder mig av, concealer för att täcka ringar under ögonen och markera de partier i ansiktet som bör vara aningen ljusare (under ögonbrynen, näsan, under ögonen, hakan) En highlighter för att markera bland annat kindben, och en ljusrosa rouge för att pudra på kinderna. Jag använder även ett solpuder som jag lite lätt pudrar på de partier som jag vill förstärka och för att ge lite lyster och bänna. Och för guds skull, den ska appliceras under kindbenen och inte som rouge på hela kinderna (vilket jag ser det lite då och då)

X

 

Midsommar

Har lagt fram klänning och smycken för kvällen, och vädret kan inte stoppa mig. Jag är nöjd för att det inte ska regna och det är tillräckligt för mig! Vad tycker ni? jag älskar det. Nu ska jag fixa håret. Later!

 

Solning

Efter att ha legat ute och solat ett par gånger nu så har jag fått så himla mycket färg! skönt, precis jag vad försökt åstadkomma. I morgon blir det samma visa igen, fast med lite sällskap. 

Till honom

Till collaget

Har blivit tillfrågad att ge lite tips på vad man kan ge sin kille i student/födelsedagspresent, så här kommer det! nummer ett är nog att vara uppmärksam, lyssna noga när ni går på stan och kikar, snappa upp de små sakerna han säger att han gillar/skulle vilja ha, för att sedan kanske kunna överraska med det. Jag älskar överraskningar! personligen tycker jag det är så himla tråkigt att organisera presenterna och berätta vad man ska ge.

En annan sak som många verkar glömma bort trots att det kan tyckas helt uppenbart är helt enkelt att tänka på "vem köper jag presenten till?" är det din pojkvän så borde du ha någorlunda koll på vad hans intressen är, utövar han någon sport till exempel? du kan i så fall köpa något tillbehör till det! tycker han om kläder? satsa på något fint plagg. Att köpa något av lite bättre kvalitet som håller är alltid roligt att få, det kommer alltid bli ihågkommet. Det kan till exempel vara ett smycke eller ett par skor. När det kommer till smycken på killar är jag väldigt känslig, jag får rysningar bara jag hör ordet "tumring" eller "halskedja", men en klocka däremot är ett säkert kort. Alla par har olika syn på presenter, hur mycket man ska lägga och hur roligt det är. Men som sagt, det viktigaste är att ha personen i fråga i åtanke när du köper den. Det kan lätt sluta med att man enbart går efter sin egen smak, eller inte ens bryr sig om vad den andre gillar. Lycka till!

Födelsedagsfirande

I går firade vi Andrea som fyllt arton, vi hade fruktansvärt roligt! men nu är det söndag igen tråkigt nog, och skola i morgon. Usch jag är så skoltrött, eller vardagstrött. Det ska bli så skönt att bara resa, fylla år, känna sig brun och snygg, festa och träffa nya människor. Sommar!

Upp