malvaadele

Små men grundläggande skönhetstips

Stil sitter minst lika mycket i dina skönhetsrutiner, så ta hand om dig själv. 

Håret. Så angeläget det kan bli. Acceptera att kvalitet går före längd, hår som är frissigt med avmagrade kluvna toppar är inte fräscht, dessutom äter det upp ditt friska hår. Ett tjockt och glansigt svall är fint oavsett längd så var inte rädd för att klippa av det som måstes. Underskatta inte vikten av en jämn och fin hårfärg, om ett byte av hårfärg ska göras ta hjälp av någon som kan. Det är ofta man ser brunt hår som saknar fyllighet och som skimrar i olika nyanser av grönt. Detsamma gäller blondiner men jag väljer att poängtera brunt hår just för att det verkar underskattas, som om det vore enklare att få till en fin mörk färg, när det i själva verket är minst lika svårt. 

Ögonbrynen. Det är hög tid att göra sig av med ögonbrynspennan om ni inte redan gjort det, det blir helt enkelt inte bra. Det blir skaprt, mörkt och alleldes för inramat. Använd istället ögonbrynsskugga för ett mer naturligt resultat! man kan såklart få en onaturlig effekt av det också om man ramar in ögonbrynen och fyller alldeles för mycket, så var försiktig istället. Carli Bybel är youtube-kanalen som tillhör tjejer i mitten, jag älskar hennes ögonbryn. Hon har en tutorial där hon visar hur man handskas med skuggan på bästa sätt, kika på den här.

 

Smink. Jag vill känna mig naturlig och fräsch när jag är klar, därför använder jag inget fett som en tjock foundation eller liknande. Här är tre favoriter jag alltid använder mig av, concealer för att täcka ringar under ögonen och markera de partier i ansiktet som bör vara aningen ljusare (under ögonbrynen, näsan, under ögonen, hakan) En highlighter för att markera bland annat kindben, och en ljusrosa rouge för att pudra på kinderna. Jag använder även ett solpuder som jag lite lätt pudrar på de partier som jag vill förstärka och för att ge lite lyster och bänna. Och för guds skull, den ska appliceras under kindbenen och inte som rouge på hela kinderna (vilket jag ser det lite då och då)

X

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas