malvaadele

Kategori: Inredning

LDN

 

I morgon åker jag till London och blir borta över helgen, det ska bli skönt att komma bort lite innan skolan börjar på riktigt. Jag lär knappast blogga men jag finns ju alltid på instagram under malvaadele!

Håll ut

Eller håll andan bara, de sista två veckorna vi har kvar. Det är så mycket som ska tryckas in i den  här korta tiden som återstår, men det ska vi klara av med lite jävlaranamma. 

En liten klassiker

Jag har länge känt att jag behöver en klassisk väska som går med allt, men det har varit svårt att bestämma sig. Efter många om och men så fick det bli den här, en speedy monogram canvas i storlek 30. Har inte hunnit använda den så mycket än men om ni har några frågor så svarar jag gärna! 

Men det var inte allt jag ville berätta, jag håller nämligen på att möblera om lite i mitt rum, det är något som inte känns helt rätt. Hur jag löser det återstår att se. Jag har i alla fall piffat upp sängen med nya sängkläder och en matchande pall nedtill, nu fattas bara en fin sänggavel. Förslag på färg? är lite lätt kluven. 

Nytt till rummet

Har en liten förkörlek till hattlådor, den finaste formen av förvaring! jag hade en tanke om hur de skulle se ut samt att de skulle matcha dynan på min stol. Det var såklart lite svårt att hitta så jag fixade dem själv. Jag köpte tre helt vanliga vita boxar som jag sedan dekorerade med sidenrosetter, påminner om en bröllopstårta enligt mamma..

Lördagsmorgon

Signe och Sofia lämnade mig nyss. Just nu sitter jag och spanar in lite internetshopping och ska snart börja fixa mig. Skulle faktiskt behöva lite saker, bland annat något nytt till valborg.. 

Ompyssling av rummet

Jag håller ju på att göra om i rummet lite steg för steg. Hittils har jag ju fixat en ny stor garderob samt ett guldigt sminkbord precis som jag ville ha, allt tar sin lilla tid men jag har i alla fall fått klart två grundläggande och tidskrävande saker. Nästa steg är sängen. Just nu så använder jag min marmorpiedestal som tillfälligt sängbord, det är ju egentligen inte vad det är till för men det är en nödlösning. Den ska jag ha bredvid sminkspegeln med vas och någon fin växt när jag har köpt ett sängbord. 

Bilden ovan är lite inspiration, den illustrerar ganska tydligt vad jag är ute efter - svarta detaljer i form av en lampskärm, kanske. Ja ja, jag ska förhoppningsvis ta tag i lite saker på lovet. Matchande överkast och gardiner, kuddar, sänggavel samt en mindre mjuk pall att ha nedanför sängen står som prio ett nu. 

Fräscht och fint

Herregud alltså, i dag har jag städat rummet rejält. Det framgår kanske inte på bilderna men jag har gjort en enorm utrensning, kunde fylla en hel svart sopsäck med onödiga saker jag inte använder. Det tog en stor del av min pluggtid men det vart det värt. 

Current desk

Hej vänner,  Innan jag nu ska ta tag i plugget unnade jag mig lite tid åt sånt som själen mår bra av- ett nytt nummer av Vogue och fina, våriga färger runt om mig. Jag gjorde en fet smoothie till mellis bestående av allt i princip som ni kan se i skålen ovan. 

Vackra Uppsala

Landings konditori/ Byggnad i Kåbo

Något som jag har börjat tänka på är alla vackra byggnader som man inte alltid noterar, många av de äldre och finare är väldigt höga och man får inte alltid för sig att kika så högt upp, men när man väl gör det kan man få syn på helt nya saker som man inte lagt märke till tidigare. I dag var ett sådant exampel- jag hade gärna haft mitt sovrum högst upp i tornet men takterassen där ovanför!

Hur som helst så har jag haft en bra dag, jag och älskling var och fikade en stund på stan. Nu har jag varit hemma ex antal timmar och pluggat (därav uppdateringen) men det är mycket i skolan nu.

Inredning

Tavlan är ett porträtt på min pappa och hans syster när de var små, målat av en konstnär som jag aldrig minns namnet på men som fyller alla våra väggar i vardagsrummet, i princip. 
Jag har dekorerat lite, det är svårt att slita sig från sånt som är roligt men nu måste jag faktiskt, har en uppsats på femton sidor som jag ännu inte börjat med... 

Detaljerna

Pretty things. 

Jag letar forfarande efter en fin tavla till sovrummet- en Lovisa Burtfitt gärna. Samtidigt som du snöar in dig på rosor och pioner går du miste om alla andra miljontals vackra växter, titta bara på den fina forsythian ovan. Vill ha en fin fusk-korall till dekoration, den ovan kommer från Zara Home. En kan drömma om skulpturerna från Lanvin, en av de finaste har jag plockat ut ovan.