malvaadele

Kategori: Inredning

Dan före dan

Allt är klart, trots att vi inte kan åka till släkten och fira jul i år så känns det ändå helt okej och roligt, fördelen är att jag hinner åker till Stockholm under mellandagarna! och detta blir första gången jag firar jul i det här huset. 

Nytt till rummet

Fick den här fantastiska stolen av älskling, guld och sammet precis som jag gillar det. För tillfället står den bara som dekotation, men den kommer passa perfekt till mitt guldiga sminkbord när vi fått upp det. Jag ska dock klä om stolen, men hur vet jag inte riktigt än..ska gå och kika i någon bra tygaffär med mamsen när hon har tid. 

Min garderob

Här är den alltså, ser så liten ut i min kamera.. men den blev fin i alla fall. Har fortfarande inte fixat glasskivorna som ska ligga över de två översta lådorna då de är helst slut, kommer in nya efter nyår någon gång..

Sneek

Hej på dig! En liten del av garderoben som blev klar idag. Den är så stor, jag skulle egentligen behöva ett vidvinkelsobjetiv för att kunna ta bild på hela..men men det löser sig. Det enda som fattas nu är två glasskivor att ha på de två översta lådorna, som ni kan skymta lite i högra hörnet.

Rokoko

Suttit i x antal timmar och letat vintage/begagnade möbler i rokoko-stil till mitt rum, en fåtölj som dekoration och en matchande stol till sminkbordet. Jag hittade ett väldigt fint sett i gammelrosa sammet men dom fanns såklart i Hässleholm (.....) whatever letandet fortsätter. 

Grattis mom

..Som fyller 49, och inte 50.. väldigt pinsamt av mig att ta fel på ett år, haha. Ikväll ska jag bara vara hemma och fira mamma, har förövrigt inte lust att gå ut alls i det här vädret.

Pysslar i rummet

Lite nya bilder lånade och köpta från olika illustratörer och konstnärer, ingen av dessa bilder är mina. 

Lite porträtt och bilder som jag ska sätta upp i rummet, antingen i småramar symetriskt bredvid varandra på en anslagstavla! men bilderna fick inte sin tättvisa kvalié på pappret jag valde så jag ska nog gå till en fotoaffär och skriva ut nya på lite tjockare och bättre fotopapper innan jag sätter upp de. 

Inredning

1,2,3,4 från google eller inredningshemsidor

1&2// Blair's sovrum 3&4// Serena's sovrum, vilket föredrar ni? Serenas går i väldigt fina och härliga färger men Blair har det där gammalsdags i sig som jag gillar. Tough choice. 

Sviter i Hotel Plaza. Kan jag få flytta in här, snälla?

"The Fitzgerald Suite" i hotel Plaza inspirerad av Gatsby, som filmade en av hotellscenerna i just hotel Plaza! 

” Also, the scene that takes place in The Plaza suite is not one that makes you yearn to stay there – it’s a fight between Tom and Gatsby over Daisy. “I felt that to recreate that – that maybe it’s not the weekend away from home you want to have with your wife on your anniversary, reliving some terrible past misstep in the your relationship. This room really jockeys fact and fiction really a melding of my fantasy of a Deco room that still meets the luxurious standards we expect in the 21st Century. And it’s a nod to Fitzgerald’s great affection for The Plaza.” - ur travellogged.

Här sitter jag och kikar runt lite, jag är säker på att jag gjort ett liknande inlägg förut men det gör inget, nu inspiration hittar man hela tiden. Jag bara älskar den här typen av stil, modern elegance blandat med äldre vintage. Jag skulle kunna tänka mig att bo i ett slott under senässansen, det var säkerligen inte så trevligt som kvinna att leva under den epoken men utseendemässigt älskar jag det. New England eller Chabby chic är de stilar jag allra främst har riktigt svårt för, väldigt olyckligt att jag har en mamma som är ett fan av New England-stilen.

Jag älskar Gotiskt och Viktorianskt, en ljus grund, ev färgglada/randiga väggar, en schäslong i lila sammet, guld och marmor, en ljuskrona, möbler i mörkt trä etc


Detaljer

Eller rent stök rättare sagt. Den minsta delen av garderoben är klar (en smalare hylla med kuber) där jag ska ställa saker som väskor, skor etc. Nu försöker jag få punkt på det hela, det ska givetvis användas som praktiskt förvaring men det får ju gärna se bra ut också.. ska välja ut ett par saker till varje hyllplan som matchar och ser bra ut. Laterrr

Detaljer till badrummet

Lila detaljer till badrummet som kommer från himla, handdukar i olika storlekar och en tvålbehållare/pump eller vad dem nu vill kalla det. Bilderna är tagna i mammas och pappas baddrum som går i mörkare toner, men de ska egentligen stå i mitt och min syster badrum som är helvitt, där gör dem sig bättre!

Inredning

Två nya collage från min Polyvore, "Old couture" och "Kate Moss watching over me". Klockan är alldeles för mycket men det är fel att stypa kreativiteten när den dyker upp. Två enligt mig perfekta stilar, eller detaljer kanske jag ska säga. Hade gärna lagt in säng, väggar och golv också. 

Min nästa investering till rummet

Vet inte om jag nämt detta tidigare men jag ska iallafall göra mig av med mitt gamla sminkbord med "hollywood lampor" glödlamporna alltså. Det var bra ljud att sminka sig med med inte det snyggaste jag vet. Ska instället ställa it ett lite äldre antikt sminkbord, guldfärgat. Bilden ovan är från google men det jag har är ett liknande, kan ta bild på mitt bord när jag fått upp det i rummet. Och sen de lila småmöblerna, älskar sån här lite gammaldags mörkare lila. Mitt rum är  ljust i grunden, alltså golv, tak och väggar men jag gillar att bryta av det med fina färger och svarta detaljer, lampan ovan är ett exempel!

Den perfekta garderoben

Var ute en sväng med mamma igår för att kika garderob till mig, just nu ligger alla mina kläder i lådor och allt är bara en enda röra,  så det problemet ligger som prio ett nu. Det blir såklart inte exakt som på bilden, men systemet och färgen liknar det jag kommer göra. Can't wait.  

Q/A

Vilken färg hade du tänkt på till heltäckningsmattan? Och ska den vara tjock eller tunn? :)

Svar: Nu är jag trött på allt som har med parkett och trägolv att göra då jag alltid haft det, så jag känner för en ljus heltäckningsmatta, någon vit nyans antagligen. Finns ju massa olika material som jag inte kollat upp så noga än men jag vill absolut ha en korthårig oavsett vad. Långhårig skulle bli sjukt ofräscht, och fult. När det är lång hår så samlas det ju ännu mer damm och kvalster, ett perfekt ställe för små djur att flytta in. Får rysningar bara jag tänker på det. Ljus och slät/korthårig är allt jag kan säga nu. Bedroom

kingdom chairs

Ska fixa så mycket i mitt rum när vi flyttar, vilket är om ca två veckor (snart!). Ska göra mig av med min säng mot en större dubbel. Ska ha en himmelsäng med gardiner och en sängavel i någon fin färg. Heltäckningsmatta, specifika tavlor som jag ska försöka fixa på en fotoaffär. Mycket nya sängkläder och kuddar. Har funderat länge på randiga väggar, tycker det är fint men jag skulle väl få psykos av det. 
Och inte minst mitt garderobsproblem. Hatar att ha byrå/vanlig garderob. Just nu är det bara fult och opraktiskt, kan knappt stänga lådarna längre. Vill få upp allt längs väggen som på bilden ovan, eller liknande. 
Har förstås en idè om hur allt ska se ut, försöker bara förklara i en mer övergripande bild nu. 

Smoothie

Sitter här med e smoothie som blev alldeles för söt. Idag skulle jag egentligen åkt till Stockholm med mamma och syster men det hinner vi inte så det får bli iorgn istället! har sett fram emot att få titta lite i affärerna. Måste börja städa snart, det är en visning här idag så vi behöver ge oss av härifrån sen i någon timme.

Veckan

Topp Filippa K, kjol MQ, väska Marc by Marc Jacob. 

Inlägget igår blev helt konstigt av någon anledning så vi gör ett nytt försök. I måndag var jag hemma hos Mickan för att fira hennes födelsedag lite med henne såklart, Andrea och Signe. Vi myste bara och hade det bra. Resterande dagar har jag mest jobbat, men tiden går fort när man har ett roligt arbete. Har fått en fråga om vart jag jobbar någonstans, och det är på kultur vid fyrisån/bio under stjärnorna. Vi errangerar olika evenemang och saker som man kan göra i Uppsala nu under sommaren, bara en vecka kvar nu när denna är slut! Angående första bilden, min nystäda byrå med en nyinflyttad Marilyn på. Vi har haft fotografering här nyligen av mäklarfirman så det har städats och gjorts om en del.