malvaadele

Kategori: Inspiration och tips

Fotografiska

 

Har spanat in klänningsutbudet inför diverse kommandehögtider och besökt fotografiska följt av middag en lördagsafton. Den högra klänningen hade varit perfekt om det inte vore för sömnaden upptill. Det finns få saker jag känner mig så ful i som armlöst och v-ringat kombinerat.

Visuellt

 Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain / HerMood Indigo / Frida

Söker mig till insipration och något att analysera när vardagen blir för monton. Jag har en tendens att se filmer som jag redan sett, men i går såg jag på Her som utspelar sig i en närmre famtid, jag rekommenderar den! verkligen fin. Jag kan nästan bli lite nedstämd när jag kollar på futuristiska filmer och få en känsla av att vi är så långt bak i utvecklingen. Jag tänker på allt som jag kommer missa, haha. 

Zara vs Burberry

Till vänster här, till höger här 

Den här nyinkomna jackan från Zara har fått mig att tänka lite på den ovan till höger från Burberry (som jag älskar), kolla bara på passformen. Hujeda mig för att det börjar dra ihop sig på riktigt nu. Det är ju snart december, då måste man väl ändå ha skaffat en vinterjacka. 

En vecka senare

Ny vecka - ny inspiration, som jag brukar säga. Det är inte en ny vecka riktigt än men jag har hunnit absorbera en hel del under lovet. Veckans inspiration och crush går till den propra, kultiverade och stillfulle @marcosfecchino. Babe.

 

Later!

Nyårsblåsan

New Years 2013-2014

Det är givetvis ingen brådska men jag tycker det är roligt att börja kika lite. Eftersom jag helst beställer min klänning så kan det vara bra att vara ute i god tid. Den här klänningen har jag kikat på tidigare som jag tycker är fin, framför allt i ett nyårssammanhang.  Det tråkiga är bara att den är gjord av hundra procent polyester, för drygt två tusen kronor. Jag drar mig för att betala en sådan summa för något i så pass dålig kvalitet. Men som sagt, annars är den fin! 

Trendsetter

Fick hem ett litet paket för att jag gick vidare i Loreals semifinal. Det hade ju varit kul att delta i den sista tävlingen också men tyvärr så har jag inte tid. På tal om att inte ha tid, nu måste jag plugga!

Plaggen som är svåra att passera obemärkt

 

Kappa Massimo Dutti / Cape Valentino / skärp "tie the knot" Louis Vuitton / skärp h&m

Vad jag främst vill uppmärksamma är skärpen, speciellt Louis Vuittons. Jag har sett det allt mer på senaste och vi har en ny trend, helt uppenbart. Jag har hittils bara sett ett liknande och det kom från nastygal (här), tyvärr får det bältet noll i betyg av mig. Det såg bara plastigt och billigt ut tyvärr, förhoppningsvis får vi se en bättre look-alike framöver. I kontrast till det så vill jag hylla hm, deras bälte ovan har också blivit en favorit i media, finns även i svart och silver. 

Helgen

I går åkte jag till Stockholm för att lämna in min väska. Jag fick sällskap av Julia och vi strosade runt lite och fikade, mysig start på helgen! Efter det hade jag en rolig kväll med diverse vänner och har nu totalt vänt på dygnet. Ska försöka ta igen lite förlorad tid och sätta igång med pluggandet.

Basgarderoben

Till collaget

 

Till collaget

Nu till hösten när det börjar bli dags för en liten uppgradering i garderoben kan det vara bra att ha nyckelplagg i åtanke. Jag kommer därför att satsa på mörka bootcut-jeans och dressade byxor i neturfärger, gärna som de grå i första collaget. Mitt bästa råd är att samla på sig ett par svarta figursydda klännigar som fungerar till vardags, snyggt och väldigt enkelt att matcha. Skorna då? jag börjar gärna med ett par stövletter eller Chelsea-boots och ett par högre stövlar. De lägre fungerar med vida byxor medan stövlarna bärs med stuprör/strumpbyxor. Sist men inte minst en tjockare kappa som bör matcha det mesta i din garderob, längdmässigt tycker jag inte om mellantingen. Antingen så är den kort, ovanför rumpan. Eller lite längre, en-två decimeter ovanför knäna. 

Inspiration till hemmet

Vi har pratat om att göra en del förändringar i vardagsrummet (givetvis med mig i spetsen som främsta språkrör men ni kan tacka mig efteråt, familjen). Därför har jag legat här på sängen ett tag nu bläddrandes i kataloger och på nätet för lite nya ideer. Första dagen i skolan är nu avklarad och jag måste säga att det på något plan var skönt att komma tillbaka. Jag har nya och mer intressanta ämnen framför mig och rutinerna i vardagen är tillbaka. Lovet var skönt ända till dess att det började dala totalt de sista veckorna då allt bara blir en enda stor nedräkning till skolart. Det gjorde mig bara rastlös och hängig, och just därför är jag peppad på att börja på ny kula igen, heja! 

Festgarderoben är den bästa garderoben

Ovan är några av mina senaste köp under sommaren, favoriterna hittils är antagligen de två klassiska figursydda klänningarna längst till vänster. 

1. Gul transparent blus från Moschino, så typiskt med den enorma rosetten! Till fest skulle jag gärna matcha den som ovan./ 2. Classic med bandageklänning, den kommer till användning lite då och då.

Om det är något smycke som går att använda till allt utan att det blir för mycket så är det en klassisk ring. 

Jag som älskar färg matchar gärna ett par färgglada örhängen med en enkel helfärgad klänning. 

 

Jag är med och deltar i Trendsetter Search på www.lorealparis.se

 

 

Craving

Har sett fram emot skaldjur, helst plateau, hela sommaren. Jag trodde att vi skulle stöta på hur mycket som helst av det i Kroatien, men till min besvikelse. Det fick bli här hemma istället!