malvaadele

Kategori: Inspiration och tips

Hårprat

På förfrågan hade jag tänkt att skriva lite om hur jag stylar och tar hand om mitt eget hår. Var ska jag börja? Det finns inga genvägar till god kvalitet, klipp dig om det är slitet. Jag hade jättekort hår för ett par år sedan, jag klippte av det jag behövde och tog det lugnt med plattången. Nu är mitt hår både längre och fräschare.  Tänk på att inte tvätta håret ända ut i längderna, så länge ni inte har något spciellt i håret som ska tvätta bort. Schampo sliter och det är inte längderna som är flottiga och behöver tvättas, det är hårbotten.

När jag fixar håret tycker om att locka det, vilket jag gör med plattång, för att det ska hålla sig brukar jag rulla upp luggen och håret mitt på huvudet i rullar, resten rular jag bara upp och fäster med en hårnål. Jag sprayar lite lite hårspray och låter det vara, helst över natten. 

Ytterplagg

Rosa ulljacka Yumi/ Tweed St.Michael (vintage)

Ytterplagg är viktigt för mig. En fin, klassisk kappa är lätt att matcha och kommer till använding var och varannan dag, därför borde valet av den prioriteras. 

Klassiska bågar

Johnny Depp, Fear and Loathing in Las Vegas, 1998

Paul Newman/ Gucci aviator från Net-a-porter

Efter kattmodellen så känner jag mig som snyggast i aviatorglasögon. Har nyligen köpt ett par nya som ni kan få se när solen kikar fram!

STUDENT 2015

 

Student 2015

 

De ovan kommer från net-a-porter.

Jag har själv inte bestämt mig för någon än, jag har inte ens letat så aktivt. Men jag är sugen på någon i en likande modell, fit and flare. Som det ser ut nu så utesluter jag fodralklänningar helt, t.o.m hel-figursytt. Däremot får det gärna vara något i stil med Alaïa, tajt i midjan och större delen av höfterna med vid kjol. Figursytt i ett stretchigt material skulle kunna fungera, men ett fodral känns alldeles för jobbigt i proportion till aktiviteterna. Jag vill bara känna mig så bekväm som möjligt rent fysiskt. 

Är man intresserad av något figursytt som är tajt hela vägen så är längden det enda jag har starka synpunkter på. Jag är allergisk mot Nellys eget sortiment, klänningarna är alldeles för korta. Längden måste vara anpassad till modellen på klänningen. En kortare längd är att föredra på med lösa/vida modeller. 

 

Student 2015

1./ P.a.r.o.s.h. 2./ Diane Von Furstenberg 3./ Sail Away 

London genom min kamera

Har inte tänkt på att lägga upp något här från kameran, men varför inte. Måste bara rekommendera restaurangen Tibits om ni ska hit! Kan uppskattas även av den som inte är intresserade av vegetarisk mat specifikt, jättegott! 

Godnatt!

 

LDN

 

I morgon åker jag till London och blir borta över helgen, det ska bli skönt att komma bort lite innan skolan börjar på riktigt. Jag lär knappast blogga men jag finns ju alltid på instagram under malvaadele!

Väck håret till liv igen

 

 

Mason Pearson/ Aesop hårolja/ Kiehl's läppbalsam 

 
Hair- and skin care
 
En ny era står för dörren. Det är hög tid att, lagom till vårterminen, fräscha upp håret lite. Jag har känt mig torr och livlös i både hy och hår hela hösten.  Jag hade tänkt att färga håret, just nu upplever jag att det skiftar i mörka och ljusa toner - ojämnt med andra ord, samt toppa för att få fram det där tjocka, guppiga svallet.