malvaadele

Kategori: Shopping

Fredagens

Jag har haft en fruktansvärd dag rent ut sagt, det var när jag råkade återställa min mobil utan att säkerhetskopiera innan som den sista droppen rann över bägaren och jag bröt ihop. Alla bilder på min mobil är borta, och allt annat på den också för den delen. Men jag är stark!! det ska inte få stå i vägen för kvällens pluggande inför provet i morgon. Jag har lagt fram morgondagens kläder också, har dubbelt av flera saker då jag inte riktigt kan bestämma mig, vi får se när jag vaknar i stället!

Spotted

Jag har haft en cape på inköpslista i bakhuvudet sedan ett år tillbaka, det kanske börjar bli dags nu? Sprang på denna när jag var på stan i dag, det kanske jag inte skulle ha gjort. Nu är den allt jag tänker på. En cape i vitt så här års låter alldeles perfekt. WANT.

En liten färgklick

Det är faktiskt precis vad man blir, en liten färgklick..framför allt med en gul väska som jag hade under dagen. Jag älskar tröjan ovan! det är min systers nya men jag passade på att låna den i dag. Efter skolan åkte jag ner på stan för att köpa det sista till Mickes födelsedagspresent. 

 

The Victoria Bag

Victoria Beckham

H&M

Har sett ett flertal väskor på hm som jag upplevt som lite inspirerade av "the victoria bag" av Victoria Beckham, men extra tydligt var det på de nedersta som jag nyligen såg på h&m:s webbshop. Inte jätte-fierce enligt mig, mer en spännande observation. Först så tänkte jag att "vadå, Beckham som designer lär ju inte vara något speciellt" en tanke som jag fick motbevisad. Modellen på hennes väska har blivit populär och efterliknad hos ett flertal butiker. Numer tycker jag själv att hennes victoria bag är väldigt snygg. 

Denim

Jeans har varit på radarn länge, och är än. Ingen har väl missat de slitna boyfriend-jeansen som så friskt matchas med ett par feminina, spetsiga klackar? på samma vis hänger kjolen kvar som verkar få nytt liv nu, har sett att de ploppat upp hos både modehusen och bland kedjorna! kul. Har kärat ner mig i denna penn-modellen. Lite länge än den kortkorta jeanskjolen man brukar se. Vill ha! 

Guess what?

Inte så svårt att gissa kanske. Kam visa den på vid ett senare tillfälle, i kväll har jag saker att göra!

Trench

Jag som tänkte att en klassisk beige är det man ska ha ångrade mig direkt när jag testade denna. Bildena ger den inte rättvisa men den var perfekt. Välskräddade axlar, och inte för kort (viktigt). Har lagt undan den och får föroppningasvis med mig den hem i morgon! 

Cravings

Har inte kunnat sluta tänka på dessa fina kitten heels från Zara på senaste.. de kanske vore något.  I letan efter en trechcoat har jag underskattat Uppsalas utbud (med all rätt) men när det kommer till just en trenchcoat så jag vet att det  bör finnas något fint i några affärer här, kanske bäst att kolla innan jag beställer något. 

 

På inköpslistan

Min Polyvore

Det börjar bli hög tid igen att skriva en ny inköpsista att följa.. och höst upp står ett par Miu Miu glitter trainers. Sorry men fördelarna är otaliga, en behöver ett par sassy sneakers till våren som livar upp en tråkig outfit, och som dessutom är sköna. En stor väska med top handles givetvis, har saknat en riktigt stor hela mitt liv. Och sist men inte minst, ett (eller flera) par byxor i jogger-modell, både svarta och vita. Enjoy 

Ballet flats

Väldigt ironisk att jag vaknade till snö när jag precis börjat planera ballerina, men men. Det försvinner nog snart.

Anyway, så fort vädret tillåter igen är detta antagligen det enda jag kommer traska runt i så det gäller att bygga upp ett lager som räcker för alla dagar i veckan. Ett tips är det kända märket London sole som finns både här och här.

Till basgarderoben

Svarta kostymbyxor i satin från InWear, samt ett par vita lite högre med pressveck. 

..Och festgarderoben. På sistone har det verkligen slagit mig att jag har dåligt med snygga byxor så i dag har jag fyllt på lite, men jag är inte klar. Letar fortfarande efter ett par fina i sweatpants-modell och ett par vida i flare-modell i något tunnare material. 

Nyckelplagg till vårgarderoben

..I alla fall till min! Hur kommer det sig att jag inte har en snygg mid-length trench coat? är inte det det mest klassiska en kan äga? bortsett från det står jag fast vid min förkärlek till pointy, eller spetsigt om vi ska prata svenska. En liten söt tidlös väska som matchar till vilken outfit som helst. Sist men inte minst, en enorm solhatt såklart. 

Ett par svar


Kan inte ge tips på snygga klänningar till en utekväll? Behöver din inspiration!

Collagen hittar ni här 

Svar: Jag hade med nöje satt på mig någon av ovanstående klänningar! En tajt figursydd klänning kan vara fint, typ bandageklänning, men det passar inte alltid. Jag föredrar snarare något som sitter lite lösare, t.ex. en klänning i straight fit-modell som tre av de ovan, eller som den rutiga här; en flare-modell som är tajtare kring bysten men som sedan mynnar ut till en vid kjol från midjan och neråt. Jag föredrar även en högre skärning kring halsen, inte så mycket urringat i fram. En liten svart klänning är fint i sin enkelhet, man behöver inte spice things up mer än nödväntidigt, dock kan det vara kul att liva upp med ett par färgglada skor eller ett fint smycke om man känner för det.


Var är väskan ifrån??

Svar: Den köpte jag vintage i Stockholm i somras, min lilla krokodil. Vi har en del helt okej vintage i Uppsala men det finns ingen speciell som erbjuder större märken som louis vuitton etc.. hittar du något sånt här så har du tur eller så är det fejk (i de flesta av fallen gäller det sistnämda, jag har sett några exampel) så kolla noga. 


åh vart kommer blazern ifrån? Snygg!

Svar: den är köpt på Zara får ett par år sedan!
Tulips

Få saker gör mig så glad som att komma hem till nya blommor, dessutom är solen framme och lyser upp hela huset vilket gjorde mig ännu lite gladsare. Nu ska jag fixa och dona lite, vill inte ha bommorna uppdelade på det där sättet.. 

Till vårgarderoben

Jag borde nästan starta en ny kategori, till vår/sommar garderoben? haha..med tanke på att kläderna bara har börjat komma in lite försiktigt så borde man ta det ungefär lika försiktigt själv, men det är väl inget fel med stt vara redo. Klänningen är något jag velat ha länge, jättefin till sommaren såväl på stan som till straden med ett par loafers och en strandväska med bikini under.