malvaadele

Kategori: skönhet

Hårprat

På förfrågan hade jag tänkt att skriva lite om hur jag stylar och tar hand om mitt eget hår. Var ska jag börja? Det finns inga genvägar till god kvalitet, klipp dig om det är slitet. Jag hade jättekort hår för ett par år sedan, jag klippte av det jag behövde och tog det lugnt med plattången. Nu är mitt hår både längre och fräschare.  Tänk på att inte tvätta håret ända ut i längderna, så länge ni inte har något spciellt i håret som ska tvätta bort. Schampo sliter och det är inte längderna som är flottiga och behöver tvättas, det är hårbotten.

När jag fixar håret tycker om att locka det, vilket jag gör med plattång, för att det ska hålla sig brukar jag rulla upp luggen och håret mitt på huvudet i rullar, resten rular jag bara upp och fäster med en hårnål. Jag sprayar lite lite hårspray och låter det vara, helst över natten. 

Väck håret till liv igen

 

 

Mason Pearson/ Aesop hårolja/ Kiehl's läppbalsam 

 
Hair- and skin care
 
En ny era står för dörren. Det är hög tid att, lagom till vårterminen, fräscha upp håret lite. Jag har känt mig torr och livlös i både hy och hår hela hösten.  Jag hade tänkt att färga håret, just nu upplever jag att det skiftar i mörka och ljusa toner - ojämnt med andra ord, samt toppa för att få fram det där tjocka, guppiga svallet. 

Veckans inspiration

 

Ett halvdussin visuellt tilltalande bilder som summerar allt jag önskar mig just nu, alternativt veckans inspiration. Drömmer om fin hy och ett par vildvuxna ögonbryn, synd att skönhetssäsongen inte infaller förrän i början av sommaren någon gång. 

Shellack

Även kallat gellack, men jag hart hört att shellack är det mest korrekta. Tycker personligen inte om fransk manikyr och liknande. Jag föredrar ett par lagom långa naglar i någon fin färg! och då är nog shellack det bästa man kan göra, man får en glansig och heltäckande yta som håller länge. Jag hade tänkt en mer naturlig beige färg men det fick bli rött istället, klassiskt och fint. 

Små men grundläggande skönhetstips

Stil sitter minst lika mycket i dina skönhetsrutiner, så ta hand om dig själv. 

Håret. Så angeläget det kan bli. Acceptera att kvalitet går före längd, hår som är frissigt med avmagrade kluvna toppar är inte fräscht, dessutom äter det upp ditt friska hår. Ett tjockt och glansigt svall är fint oavsett längd så var inte rädd för att klippa av det som måstes. Underskatta inte vikten av en jämn och fin hårfärg, om ett byte av hårfärg ska göras ta hjälp av någon som kan. Det är ofta man ser brunt hår som saknar fyllighet och som skimrar i olika nyanser av grönt. Detsamma gäller blondiner men jag väljer att poängtera brunt hår just för att det verkar underskattas, som om det vore enklare att få till en fin mörk färg, när det i själva verket är minst lika svårt. 

Ögonbrynen. Det är hög tid att göra sig av med ögonbrynspennan om ni inte redan gjort det, det blir helt enkelt inte bra. Det blir skaprt, mörkt och alleldes för inramat. Använd istället ögonbrynsskugga för ett mer naturligt resultat! man kan såklart få en onaturlig effekt av det också om man ramar in ögonbrynen och fyller alldeles för mycket, så var försiktig istället. Carli Bybel är youtube-kanalen som tillhör tjejer i mitten, jag älskar hennes ögonbryn. Hon har en tutorial där hon visar hur man handskas med skuggan på bästa sätt, kika på den här.

 

Smink. Jag vill känna mig naturlig och fräsch när jag är klar, därför använder jag inget fett som en tjock foundation eller liknande. Här är tre favoriter jag alltid använder mig av, concealer för att täcka ringar under ögonen och markera de partier i ansiktet som bör vara aningen ljusare (under ögonbrynen, näsan, under ögonen, hakan) En highlighter för att markera bland annat kindben, och en ljusrosa rouge för att pudra på kinderna. Jag använder även ett solpuder som jag lite lätt pudrar på de partier som jag vill förstärka och för att ge lite lyster och bänna. Och för guds skull, den ska appliceras under kindbenen och inte som rouge på hela kinderna (vilket jag ser det lite då och då)

X

 

Ledig

(klicka för större bilder) 

I dag sov jag ut kanske lite för länge, åt frukost lite för länge osv. Jag fick i alla fall till en god frukost, bland annat den här smoothien. Jag gjorde två stycken med i princip samma saker i, skillnaden är att den mörka innehåller svarta vinbär. Dadlarna kom aldrig till användning heller, lite agave räckte.

Svårt att bestämma mig

Verkligen. Precis som rubriken lyder. Har suttit och kollat på de tre alternativen och har endast lyckats utesluta en, och det är Chanel 515. Jag vill antingen vara riktigt ljus och fräsch som mittenfärgen, eller lila. Men nu orkar jag inte hålla på längre, ska sova på saken. Förslag? (alla matchar till min outfit) 

Hairdo

Jag har börjar trivas mer och mer i min längd, mitt hår har växt sedan jag klippte det och det är betydligt fräschare än innan. Det allra viktigaste är att håret är fräscht med fina friska ändar, och därför har jag nyss toppat mig lite! men jag vill inte göra det för ofta heller då jag vill att håret tids nog ska växa någon decimeter till..

Skönhetsprodukter

Några saker jag alltid ser till att använda när jag duschat! först och främst värmeskydd från uniq one som jag köpt hos frisören, och lite olja i topparna efter det.  Någon skrubb som är snäll mot huden, och en fräsch bodylotion att smörja in sig med efteråt.

Från gårdagen

Gjorde en blowout i håret med fön och rundborste för att få till ett fint och naturligt svall, men utan hårspray eller liknande så försvann det lika fort. På bilderna hade det redan börjat släppa.

Tog inga bilder igår föuttom här hemma, har börjat strejka från min mobilkamera tills dess att jag får en ny. 

Smoothie

Började morgonen med detta, en bärsmoothie bestående av lite olika frukter som banan, hallon, granattäpple mm..jag blandar det alltid med vanlig fil!

Torsdags 19:10

En liten bild från i somras medan jag fixade mitt hår ser jag, det var annat det. Solbränd och fin i håret.

Jag orkar inte plugga ikväll och jag tillåter mig det, det gör jag imorgon istället . Nej, nu vill jag kolla på en bra film, någon klassiker tack. Jag är en sån där tråkig typ som aldrig kollar på nya filmer haha, det känns tryggt att välja ett säkert kort som man vet är bra. 

Det här med att använda äkta päls

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, det här något som jag har funderat på från och till, men aldrig riktigt kommit till någon fullständig slutsats...

Jag har köpt päls som ny någon enstaka gång men den kom aldrig riktigt till användning då jag kände mig fruktansvärt obekväm, så fort jag kom ut bland folk så kändes det som att varannan person tittade lite extra, jag kände mig iaktagen på ett negativt sett. Eller var det bara jag själv som innerst inne kände mig osäker och inbillade mig blickarna? eftersom att jag själv har köpt päls och använt det lite grann så är jag inte den som blir provocerad om jag se någon annan gå runt med en fet päls, men tycker jag att det är rätt egentligen? nej verkligen inte. Här sitter jag och påstår mig vara en sann djurvän men ändå använder jag päls? svaret är ganska enkelt från min sida: jag är för självisk för att låta bli, och jag blundar för problemet. Djurplågari ligger bakom väldigt mycket av allt vi konsumerar som te.x. mat, och för att inte tala om sminket de flesta av oss använder, men man kan väl inte göra allt. Dock så finns ju dessa helt uppenbara saker som päls, något som kan tyckas  vara enklare att låta bli. Om man inte är helt bakom flötet så vet nog alla att det ligger djurplågeri bakom den industrin. Visst, man kan handla vintage och bidrar då inte ekonomiskt direkt till pälsindustrin. Dock så kan man kan ju tycka att  bara genom att bära päls så visar man ett visst stöd, eller en tollerans -oavsett om den är ny eller begagnad. Jag är väl medveten hur det går till när en päls framställs, eller hur skadorna kan se ut på ett djur som har blivit testad med smink, trotts detta har jag varit (och är lite fortfarande) nonchalant till vad som faktiskt händer. Ska det verkligen krävas att jag ska behöva vara där och tvingas se på när det händer för att det ska ge någon tillräckligt stark effekt på mig? Jag vet inte, men jag känner i alla fall att jag börjar komma lite mer till insikt nu, jag säger inte att jag aldrig mer kommer köpa en päls för då kommer jag säkert göra det, men jag kollar på fusk-alternativen också, och det finns faktiskt många fina oäkta också!

Om det är någon av er som använder päls men faktiskt inte riktigt känner till hur framställningen av den går till så tycker jag att ni ska söka upp någon av alla tusen filmer som finns om detta, jag har personligen inte kunnat kolla klart på någon av de som jag sett genom åren. Efter att ni gjort det så kanske ert perspektiv vidgas, eller er uppfattning ändras en aning. Morning

Kände för en sån här morgon! är ledig idag pågrund av att alla har utvecklingssamtal, fast jag hade mitt igår. Ska dock ner tll stan och plugga lite with company. Later

Big hair

Blev lite lockig, blir aldrig riktigt så fab som jag tänker mig. Nej det får väl bli uppsatt eller något till skolfotot som jag helst inte vill delta i, töntig som man är. Valmöjligheterna frisyrmässigt är ju sannerligen begränsat i detta korta satans hår. 

Ta hand om håret/ svar

Hur tar du hand om ditt hår? Vad använder du dig utav, märken osv? Har du några tips för slitet hår? 

Svar: * Det första man bör göra om man har riktigt slitet hår är att klippa sig. Kluvna och vita toppar är trasiga ändar, det är inget som går att repaprera. Tvärtom så kan det bara bli värre då den kluvna toppen spricker ännu mer och börjar äta sig uppåt på hårståt, eller så går den biten bara av för att den är så skör. Oavsett vad så blir håret varken längre eller fräschare om man inte gör sig av med dom kluvna topparna.

* Men sen då? ag försöker att inte tvätta håret mer än jag behöver då det också sliter och torkar ut en del, jag kompenserar det med lite torrschampoo som jag använder mellan tvättarna för att kunna vänta några dagar till, när jag väl rengör håret använder jag alltid inpackning eller balsam. Efter tvätten lägger jag i värmeskydd (jag har testat lite olika från frisören, gå dit och fråga om hjälp om du vill ha något bra!)

* Att platta håret ska man ju helst låta bli så gott det går men jag känner att jag måste göra det iallafall en gång efter att jag tvättat det. Försök att inte dra mer än ett drag med plattången på samma ställe. Detta är också en anledning till att klippa sig när det behövs, slitet hår är nämligen mycket svårare att forma och därför blir det lätt så att man plattar om och om igen på samma ställe på raken, detta nöter ju förstås otroligt mycket och håret blir extremt upphettat. Detta kanske ni har upplevt själva om ni haft slitet hår och plattat det, att det inte riktigt vill lägga sig rakt.

* När håret sedan är torrt lägger jag i lite olja, detta gör jag dagligen även när jag inte tvättat det. Man kan såklart anväda sig av någon hårolja som tex moroccan oil, men jag brukar ha i kallpressad kokosolja, det är helt naturligt och nog minst lika bra för håret, om inte bättre. (Finns att köpa på hälsokostbutiker eller online)

* Jag brukar vilja ha lite volym i håret, eller åtminstone lite liv i topparna. Detta kan man såklart böja till med plattång med det sliter ju att göra det dagligen så jag använder mig numera av papiljotter, det fungerar minst lika bra för mig. Frisyren varierar ju helt beroende på rullarnas tjocklek och hur man sätter i dom, men jag använder mig främst av mellanstora (ca 25-30 mm). Jag böjer dom oftast innåt och bara i underhåret hela vägen upp. Anting sover jag med dom eller så sätter jag i dom en eller ett par timmar innan jag ska göra något. 
Short hair

Klippte mig alltså i torsdags förra veckan, skulle behöva ta ytterligare några centimeter till men det får bli om några månader. Jag gjorde det för att mitt hår var så slitet och det har därför inte vuxit något på hur länge som helst, jag var trött på det så jag klippte av det slitna i hopp om att det nu ska växa ut tjockt och fint. Hellre kort och fräscht än långt och slitet. Har från och med nu börjat ta hand om mitt hår bättre också, för att det åter ska bli lika fint som det en gång för mycket länge sedan varit. Voila